10. dubna 2015

Střípky Velikonoc



    Nebudu psát o mytí oken, pečení cukroví a horách jídla ani o opilých kolednících a hromadě vajec. Nic z toho se u nás totiž nekoná. K Velikonocům mám jen nepatrný vztah a to pouze, beru-li je jako svátky jara. Nemilé zážitky z dětstvi, kdy mě jeden z opilých a úplně cizích dospělých koledníků ztloukl bužírkou tak, že by za stejný čin dnes šel bručet a zkušenost, kdy jeden z manželových klientů u nás v inkriminovaný den v sedm ráno zazvonil, hlava nehlava vtrhl k nám do domu a jakoby to u nás důvěrně znal, rozrazil dveře od ložnice a jal se ze mě strhnout peřinu. To byla poslední kapka mojí trpělivosti (nemálo trénované výchovou třech dětí) a na Velikonoce jsem po právu zanevřela. Každý rok úspěšně ujíždíme na nějaký výlet a užijeme si krásný den bez stresu a v pohodě.
    Ale protože neminu žádnou příležitost něco doma načančat a udělat už asi tisící změnu, vytvořila jsem i letos něco málo velikonočně jarních dekorací.
     Jistě vás pobaví výsledek mého snažení. Velmi pracně a složitě vyrobený věnec pod lustr vkuchyni, který jsem ještě pracněji a složitěji připevnila k vachrlatému zavěšení nesklidil pražádný obdiv zbytku rodiny, protože prý na sebe u stolu přes ta cingrlata nevidí. Nu dobrá, nikdy více. Dále pak věnec míněný na stůl do obýváku sklidil větší, ač nevyřčené ocenění. To proto, že naše bestie milovaná, výmaří dáma Jenny, ještě stále nemluví, ač se občas zdá, že je to fakt na spadnutí. Zcela nenápadně, zřejmě po nocích mi s chuti jí zcela vlastní sežrala všechna vyfouknutá křepelčí vajíčka, která tomu věnci fakt slušela a provokativně mi tam zanechala jen ta umělá. Věřím, že se mi potutelně vysmívala, když chroupala ten dodatečný zdroj vápníku. 
    Tolik o mně a velikonočním "nadšení". Přiští rok hodím ostentativně nohy na stůl a vůbec se nebudu cítit provinile! 
                                Hezké dny plné radosti přeje Klárka








19 komentářů:

  1. Klárko--tak to se ti nedivím.... i když já spousty let také velikonoce neměla ráda z podobných důvodů... No ale jak máme ted naše dvě malé cácorky tak se můj pohled změnil a velikonoce ráda mám.A dokonce přetrpím i to vřískání mého Toma s pomlázkou s kterou nás každý rok tahá z postele ...I když klidně bych na krásný velikonoční výlet možná jela radši i taky....:o)))
    Nazdobeno jsi měla krásně...
    Měj moc hezký víkend..
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, Martinko, dokud byly děti malé, taky jsme dodržovali tradice, abych je nešidila, ale teď už je to jinak a možná až budou nějaká vnoučátka, vrátím se k tomu zase. Pa pa, Klárka.

      Vymazat
  2. Klárko, naprosto ti rozumím, i když tak otřesné zážitky jsem neměla, až tak velikonoce jako svátky moc nemusím a léta jsem i výzdobu odflákla. A také většinou odjíždíme na celý víkend pryč. Občas (jako třeba letos) ale přijede návštěva k nám a to se pak snažím atmosféru zlepšit. Raději se však zaměřuji na vítání jara :o). Nazdobeno si ale měla moc hezky, věnec na stole má můj obdiv, jednoduchost a krása. Mně se u tebe moc líbí to, že jak stále měníš barevnost doplňků, v tom si z dovolením od tebe beru mustr a rozhodla jsem se, že to zkusím také. Což mne přinutilo se pustit po mnoha letech do šití a včera jsem si dokonce dala do opravny šicí stroj na pročištění a seřízení :o). Tak ti přeji moc hezký slunečný víkend. Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeee, Alenko, moc děkuji. No já mám ráda změnu a baví mě to. Tak držím palce s šicím strojem, taky ho musím oprášit. Tak krásné jaro!

      Vymazat
  3. Mělas moc pěkné dekorace..Já Velikonoce taky nemusím , nikdo k nám ani nechodí..Jediné co dělám , že si vyzdobím dům..Měj se krásně Ilča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že nejsem sama v cestě proti proudu. Moc tě zdravím a užij si pěkný víkend!

      Vymazat
  4. Klárko naprosto ti rozumím . I já z nějakého důvodu velikonoce neslavím . Jen opravdu lehce nadekoruji ... toť vše . Věnec se ti moc povedl , je krásný . Krásný den , Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Šárko, to je fajn, že je nás víc, co to vidí jinak. Děkuji a pa!

      Vymazat
  5. Kláry, taky Velikonoce nemám ráda, ikdyž jsem nezažila to co ty. Většinou vozím přítele po rodině, kde mě čeká jen takové "aby se neřeklo" a pak jedeme na výlet :-)
    Hlavně má být člověk v pohodě a nestresovat se :-)
    Měj se krásně, Klariss

    OdpovědětVymazat
  6. S Velikonocemi to mám zrovna tak :-))
    Věnec je nádherný!!!!! Ale můj chlap by ho pod lustrem ze stejných důvodů taky neocenil :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je legrace, které blogerky to vidí stejně jako já. Ty sympatie se nezapřou ani v éteru :-) Měj se super!

      Vymazat
  7. Klárko, věnec hezký, ale výmaří dáma vede :o)
    Souhlasím, nohy nahoru, užívat si sluníčka...jen mám obavu, že nahoře moc dlouho nevydrží .o) takže hezké dny. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, díky! Jo jo, Jenny je spolehlivá! Moc zdravím a hurá za sluníčkem.... :-)

      Vymazat
  8. Klárko, po dost děsivém začátku tvého příspěvku jsem se upřimně pobavila. I y máme skoro mluvícího psa, vím o čem píšeš :o)
    Tvé dekorace jsou překrásné, já ti je tedy beze zbytku chválím!
    Krásnou sobotu přeji, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Klárko, tak jako Ty, Velikonoce moc nemusím. Také je beru spíš jako svátky jara, ale díky tomu, že máme ješt malé děti, tak i tu koledu ješt držíme :-) A čančáme, mě naštěstí křepelčí vyfouknutá vajíčka nemá kdo zlikvidovat :-) Krásný zbytek víkendu! Radka

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Klárko, moc jsi mě opět pobavila. Co ty psiska dokážou vymyslet, v těch svých hlavách to je neskutečné. Mě ta naše malá ale moc nepobavila. V naklizené a nazdobené jarní kuchyni mi nechala výslužku na čistém, voňavém, bílém koberci. Výzdobu máš opět famózní, jako vždy. Vždyť víš. Jsme stejná krevní skupina. Pa Stáňa.

    OdpovědětVymazat
  11. Klárko, děkuji za Tvou milou návštěvu u mě.
    Opět jsem se u tebe pokochala krásnými fotečkami.
    Měj se hezky, Jana

    OdpovědětVymazat