6. září 2019

Zdravé pečení



Někdo si možná myslí, že zdravé jídlo nemůže být dobré. 
Ale tak to vůbec nemusí být.
Zdravé může klidně být i velmi žravé. 
Ta čeština je kouzelná, že?  :-)

Takže pokud máte chuť vydat se touto cestou, 
Mám pro vás recept inspirovaný receptem
Karoliny Fourové. 









Je to vystudovaná odbornice na výživu a chemii potravin
a má velmi zdravý pohled na vše kolem stravováni. 
Moc vám doporučuji její úžasný blog:

http://karolinafour.cz/vyziva/sypany-kolac-rebarborovy/


i profil na Instagramu:


Je zdrojem nemalé inspirace a skvělých informací stojících 
na skutečných znalostech
 podpořených poctivým selským rozumem 
a osobitým smyslem pro humor. 
Moc milá kombinace. 
Určitě k ní mrkněte...




Přeji vám krásný víkend, Klárka.




12 komentářů:

  1. Klári, tak ten vypadá vážně dokonale, žravě.Určitě zkusím.
    Tak ať jsou další dny co nejvíc sladké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Haničko! I tobě přeji krásné dny plné podzimního kouzla.
      Pa pa, Klárka.

      Vymazat
  2. Klárko, ten koláč vypadá dobře. Škoda, že se nám letos na chalupě neurodily švestky. Kouknu ještě na ty podél cesty k chalupě a když tak koupím. Uvidím, co na zdravou variantu řekne manžel ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať dobrě pořídíš. Jak se švestkami, tak s manželem. Koláč je málo sladký, ale kdo chce, může si ho pocukrovat navrch.
      Užij si krásný víkend, Klárka.

      Vymazat
  3. Recept se mi líbí a asi ho hned dnes vyzkouším- sice ne se švestkami, ale zkusím dát rebarboru s jablky.
    Hezkou sobotu!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jablíčka a rebarbora..... to bude úžasná dobrota!
      Hezký víkend přeji, Klárka.

      Vymazat
  4. MŃAM....VYPADÁ TO BOŽSKY...iLČA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilčo, je fakt dobrý a člověk ten koláč může brát jako plnohodnotnou svačinu a ne jako hříšný mls :-)
      Měj se moc fajn, Klárka.

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Není zač, pokud ho doma vyzkoušíte, snad vám bude chutnat.
      Ahoj a přeji krásné podzmní dny, Klárka.

      Vymazat
  6. Zdravé pečení je určitě základ a je to velice důležité pro naší životosprávu. Já se snažím zdravě péct i třeba když jedeme na chatu. Tam samozřejmě s sebou nemohu tahat velkou troubu a tak jsme si na základě jednoho testu pořídili takovou tu mini stolní :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se snažím péct zdravě. Teď jsem objevila fajn recept na bábovky. Hrníčková bábovka je u nás totiž velmi oblíbený dezert, který si manžel pravidelně "poroučí" o víkendu ke kávě. :) Ale vždycky se to snažím trochu obzvláštnit, minimálně tím, že používám zdravé mouky, bio vejce z Happy Eggs a tak dále. :) Prostě si myslím, že takovým těm typickým českým těžkým dezertům už odzvonilo a snažím se péct moderně. :)

    OdpovědětVymazat