23. června 2015

Miluju kávu....

.....miluju ty chvíle s ní....
Nejsem žádný maniak, ale káva je pro mě posvátný rituál, který neznehodnocuji spěchem, ledabyle vybraným šálkem či nepatřičným servírováním. Názorů na kávu je tolik, že jejich množství trumfnou snad jen "superznalci" vína. Kašlu na ně......káva mi prostě musí chutnat a to je vše.
    Jakousi vesmírnou shodou náhod se u nás doma již před lety zabydlel kávovar značky Nespresso a stal se nepostradatelnou součástí ne domácnosti, ale nebojím se říct, přímo rodiny.
Po pár letech jsem zahlédla v televizi reklamu, která moji lásku jen posílila (ke kávě samozřejmě) :-)
No posud'te sami....



...může snad někdo lépe symbolizovat kouzelné chvíle klidu, pohody v náruči tolik opojného moku...
za mě tedy sotva.


Ó a ta kultura podávání, nádherné hrníčky, lžičky, talířky i ty kávovary....







Mezi mé oblíbené filmové "krasavce" patří zcela neodmyslitelně i Kevin Costner. Ale potom, co jsem právě jeho viděla v reklamě na Rio mare si to u mě trochu rozházel. :-)
     Berte mě dnes trochu s rezervou, nejsem žádná fanynka, ale den je dnes zamračený a deštivý a tak je třeba si ho něčím zpříjemnit. tak proč ne zrovna šálkem dobré kávy.


A co vy? Jaká je vaše nejoblíbenější káva pro dobrou náladu?


P.S.: moc vám všem děkuji za minulé nádherné komentáře......  :-)

                                                                                              Klára



zdoj fotografií Pinterest






23 komentářů:

  1. Klárko, já jsem ai jedna z mála, která kávě neholduje. Káva mi překrásně voní, kupuji si kávový mléčný Bio nápoj od Holandie, na kterém už začínám být závislá, ale kávu jako takovou nemusím. Nedělá mi dobře.

    Měj se krásně! Radka

    OdpovědětVymazat
  2. Já tedy musím přiznat, že káva není můj favorit :(. Nejde o to, že by mi nechutnala, to vůbec ne, mně spíše vadí, že to potom pořád cítím v puse, tak se ji radši vyhýbám :)

    OdpovědětVymazat
  3. Klárko kafe mám ráda nejvíc brzy ráno . Nejsem žádný fajnšmekr ... jen miluji veliký kafe , rozpustný a s mlíkem . Kávovar jsme kdysi měli , ale u nás to nevyužijeme . Už se těším na svou ranní kávičku :))) , Šárka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, moje nej kafe je turek..Pořád mi chutná..Piju jen jednoho ráno a pak už nic..Rozpustné kafe mě tak nenakopne.Měj se krásně..Ila

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Kláry, tak já jsem asi divná, jak říká moje mamka, ale kafe nepiju :) Nějak ho k životu nepotřebuji :) Samozřejmě občas, když jdeme s kamarádkami ven, si kafe dám, ale většinou jen latté vanilkové :)
    Zatím bez kávy dokáži fungovat a jsem za to i ráda :)
    Hezký den, K.

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé tak já mám kávu ráda, vždy si na ní udělám čas a vychutnávám. Nejraději espresso bez mléka (to bych pak necítila chuť kávy) s trochou cukru, hořké bych nevypila. Až doslouží náš kávovar Rowenta Adagio, budu pečlivě vybírat nový ;-).
    Krásné dny.
    Ála

    OdpovědětVymazat
  7. Kávu ano! A hlavně v krásném hrníčku. Vybírám podle nálady ze své sbírky- a pak hned líp chutná.

    OdpovědětVymazat
  8. Klárko roky jsem kávu nepila---ale po těch dlouhých letech jsem se k ní vrátila a občas si dám obyčejného turka--takhle udělaná káva mě voní nejvíce :o)
    Miluju žitnou kávu Caro--tu si dávám často a různé čaje--jak černý tak ovocný a nejvíce bylinkové :o)
    Měj se moc hezky...
    Martina

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Klári, piju jen café latté, jinak kávu nee. Dávám si ho jen v kavárně a nebo doma z našeho Nescafé Alegria. Nejvíc doma piju i několikrát denně obilné kafe s poctivým mlíkem. A styl podávání samozřejmě musí být. Pa a hezké chvíle strávené na zahrádce Ti přeji. Stáňa

    OdpovědětVymazat
  10. Amazing blog and very interesting stuff you got here! I definitely learned a lot from reading through some of your earlier posts as well and decided to drop a comment on this one!

    OdpovědětVymazat
  11. Kvůli němu bych tu kávu skoro začala pít! :D

    OdpovědětVymazat
  12. Zase jsi zahrála na mou strunu. Kafíčko, joj, to já můžu. Vždy a všude. Máme doma dokonce takovou vlastnoručně vymyšlenou písničku s veselou melodií a slovy "Když ráno káva zavoní, tramtaratata, to se pak snadno vstává...". No je to taková legrácka, ale dostane mě z postele naprosto spolehlivě. A tvůj kávovar a ti krasavci okolo...jo, dala bych si říct. ;)Tak třeba jednou...spolu u jednoho stolu ...;-)
    Krásný léto, papa, Vivi

    OdpovědětVymazat
  13. tak to je článek dle mého gusta :-D
    Také jsem kávičková, ale jak píšeš, musí mi prostě chutnat a je mi jedno, která to je značka :-) Dřív jsem měla kávovar Tchibo, ale káva mi nakonec tolik nešmakovala, takže jsme ho prodali a dostala jsem k narozeninám Dolce Gusto. Tam teď teda ujíždím na vanilkovém latté :-D
    Doufám, že je lepší nálada, když i to počasí se vyletnilo :-D Krásné léto přeji.

    OdpovědětVymazat
  14. :-) Kávu mám ráda, ale své botičky bych kvůli ní za nějaké gumové žabky nevyměnila (jako to udělal on). :-) Jinak jsem si pěkně početla. Hodně pohody.

    OdpovědětVymazat
  15. :-) Kávu mám ráda, ale své botičky bych kvůli ní za nějaké gumové žabky nevyměnila (jako to udělal on). :-) Jinak jsem si pěkně početla. Hodně pohody.

    OdpovědětVymazat
  16. Krásnou neděli přeji...
    Moje dcera pracuje v centrále Nespressa jako B2B a tato káva je její celodenní " chléb "...dám jí přečíst Vaše nádherné vyznání, myslím, že nejen jí potěší...

    OdpovědětVymazat
  17. Klári, kávu miluju .....neumím si představit ráno bez voňavého hrnku kávy ..... zbožňuji sobotu a neděli .... to mi ji po ránu vaří "miláček" .....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
  18. Krásné vyznání kávě, jen kdyby nebylo napsáno LEDABILE :-((

    OdpovědětVymazat
  19. Já říkám kávě rozhodně ano! Ranní šálek mě probudí jako nic jiného na světě. Zatím jsem bohužel nenašla nic, co by nahrazovalo tak geniální chuť kávy, jako dokáže vytvořit gastro vybavení, které máme u nás v kavárně. Používáme tak špičkové pákové kávovary, které vykouzlí každé kafe do dokonalosti.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj. Máte prosím někdo zkušenosti s tímto kávovarem? Hodil by se mi nějaký domů :)

    OdpovědětVymazat
  21. Tak to i já miluji hrozně moc kávu. Já si teda vůbec nedokážu třeba představit ani jedno ráno bez toho, aniž bych si přečetla nějaké novinky a nedala si k tomu kávu. Myslím si, že je to už takový můj rituál, který budu velice těžko přeskakovat a odcházet od něj jednoho dne :-)

    OdpovědětVymazat
  22. Do firmy teď nutně potřebujeme nové pákové kávovary. Ty, které jsme měli do minulého léta se nám totiž nedopatřením rozbily když jsme převáželi gastro vybavení na jednu firemní akci. Ale tak co, aspoň jsme si z nich odečetli daň. Stejně neměli větší cenu než DPHačko. Takže jsme vlastně v plusu.

    OdpovědětVymazat